website templates

Brochure

Digitaal ontwerp

Brochure

Een brochure is een uitgebreider informatieboekje. Het ziet het er heel verzorgd uit. De vellen papier van de brochure worden in elkaar gevouwen. Nietjes in de vouw houden de vellen bij elkaar. Een brochure wordt gedrukt in een drukkerij. Je kunt ook een digitale brochure publiceren op internet.

Een bedrijf gebruikt een brochure als het veel informatie wil vertellen. Bijvoorbeeld om mensen te interesseren voor cursussen. In een brochure kun je veel uitleggen over de verschillende cursussen. Veel mensen willen een brochure voor langere tijd bewaren.
Heel dikke brochures worden niet geniet, maar gelijmd. 

Vaktermen

In de vormgeving van posters, flyers en brochures wordt er vaak gebruikgemaakt van vaktermen. Veel gebruikte vaktermen zijn; titel, intro, broodtekst, tussenkop, quote, streamer, bijschrift.

De broodtekst is de doorlopende tekst. Vaak is deze tekst wat langer. Gebruik er een prettig leesbaar lettertype voor.
Een korte tussenkop. De broodtekst is de kern van je brochure. Met alle andere onderdelen 'lok' je de lezer naar de broodtekst.
Een streamer is een kort stukje uit de broodtekst. Hiermee trek je de aandacht aan de lezer. 

Wat zou de inhoud van een brochure kunnen zijn?

Brochures kunnen over diverse onderwerpen gaan.
Bijvoorbeeld; cursussen, voeding, producten, etc.

Mobirise

Groenten

Tegenwoordig wordt aanbevolen om vijf porties groenten, wat gelijk staat aan 375 gram groenten, per dag te eten. Kies altijd voor verse, jonge groenten met een diepe kleur die er fris uitzien. Biologisch gekweekte groenten bevatten vaak nog meer voedingsstoffen.
Leer meer...

Mobirise

Vis, peulvruchten en meer

Met het eten van vis verlaag je het risico op hart- en vaatziekten. Peulvruchten verlagen je LDL-cholesterol, wat helpt om je bloedvaten gezond te houden. In vlees en ei zitten veel goede voedingsstoffen, zoals ijzer en vitamine B12.
Leer meer...

Mobirise

Fruit

In het algemeen bezitten ongeveer alle fruitsoorten wel positieve eigenschappen voor je lichaam. De meeste fruitsoorten bevatten veel vitaminen en mineralen. In welk fruit zitten de meeste vitaminen en energie en welk fruit is het gezondst? Is een kiwi gezonder dan een appel?
Leer meer...