free site builder


DIGITAAL ONTWERP

Voor profieldeel 4 moet je diverse digitale ontwerpen kunnen maken. Denk hierbij aan een brochure, flyer, folder, poster en (digitale) nieuwsbrief.

In deze opdracht werk je alleen en maak je een poster en een nieuwsbrief. Je maakt deze producten in Publisher van Microsoft. Dit programma staat reeds op je laptop geïnstalleerd, als het goed is.

Brochure
Flyer
Poster
Nieuwsbrief

Multimediale producten

Eigenlijk maak je in deze module 'producten' die bedoelt zijn om te communiceren met een doelgroep. Dit kan op verschillende manieren en met behulp van (verschillende) media. In dit geval zijn de brochure, flyer, folder, poster en nieuwsbrief voorbeelden van media.


Voorbeelden van producten zijn:
- Je hangt in school een poster op om het schoolfeest aan te kondigen.
- Je maakt een nieuwsbrief voor je (sport)vereniging en verstuurt deze aan de leden om ze op de hoogte te houden van het (laatste) nieuws.
- Je deelt folders uit op de markt om aandacht te vragen voor jullie sponsorloop.
- Je krijgt de opdracht van een bedrijf om hun producten netjes in een brochure te promoten.

Communicatie is alles wat je doet om een boodschap over te brengen aan iemand anders. Communiceren doe je dagelijks. Je praat met een vriend of je luistert naar een klasgenoot. Ook een vraag stellen aan je docent is communiceren.

Communiceren gaat vaak zo; in een gesprek is er iemand die praat (zender) en iemand die luistert (ontvanger). De zender wil iets vertellen aan de ontvanger, hij heeft een boodschap. Bijvoorbeeld dat hij vanmiddag naar de kapper gaat. De zender zegt: 'Ik ga vanmiddag naar de kapper.' Dat is dan de boodschap.

Je kunt ook communiceren zonder dat je een gesprek voert. Je gebruikt dan een ander communicatiemiddel, een ander medium. Je kunt bijvoorbeeld een kaartje sturen naar je zieke oma. Jij bent de zender, je oma is de ontvanger. De boodschap is: 'Ik hoop dat je snel weer beter bent.' En het medium is dan het kaartje.

Carmel College Salland

FOOTER

Het is gebruikelijk om een footer te gebruiken bij een website. Deze staat onderaan elke pagina.

Heb je een vraag? Stuur een mail.